Proteiinipomm: kohupiima-rukkileiva maius pohlade ja sarapuupähklitega. 28 g proteiini portsjonis!

Mul on pidupäevaks varuks üks väga Eestilik ja ülimalt maitsev magustoit. Just, magustoit  ja mitte tort! Eelkõige mõeldud siis proteiinisõpradele, kes tordi söömisega patustada ei tahaks. Tegemist on totaalse proteiinipommiga, sest üks portsjon sisaldab koguni u 28 g valku. Valmistamine ei võta kelleltki tüki küljest, sest see on lihtsalt imelihtne, ega nõua absoluutselt mitte mingeid erilisi oskuseid :)


Vaja läheb (kogused kahele): 
200 g lahjat teralist maitsestamata kohupiima (100 g = 90 kcal, 100 g = 18 g proteiini!)
100 g Alma kreeka jogurtit (100 g = 80 kcal)
0,5 dl petti
0,5 tl vaniljesuhkrut
4 tl setviat

1,5 viilu Põhjaka leiba
25 g sarapuupähkleid

50 g külmutatud pohli
kuivatatud rukkililleõisi


Tegevuskäik: 
Murra leivaviilud väiksemaks ja kuivata ahjus keskmisel siinil 150 C juures krõbedaks. Jahuta, pane purustajasse ja purusta selliselt, et hulka jääks ka pisut suuremaid leivatükke. Lisa nüüd pähklid ja purusta vaid korraks veel, et pählid liiga peeneks ei muutuks.

Pane kaussi kohupiim, kreeka jogurt, pett, stevia ja vaniljesuhkur ning püreesta saumikseriga seni, kuni kohupiimamass on mõnusalt kreemine (kui soovid pisut vedelamat, lisa pisut petti juurde). 

Lao nüüd magustoit kahte pokaali kihiti: esmalt pane pokaalipõhja pisut kohupiimakreemi, sellele leiva-pähklipuru, ning peale lisa pohlad, seejärel jälle kohupiimakreem, leivapuru, pohlad jne Viimaseks kihiks jääb leiva-pähklipuru, mis kaunista pohlade ja rukkililleõitega. Peale võid lisada kaunistuseks ka mõned poolitatud sarapuupähklid. Lase enne maiustamist pisut seista, et pohlad jõuaks magustoidus sulada. Toredat EV 100 pidupäeva kõigile! :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused