Kilusalat pärlkuskussi ja peediga

Lõpuks ometi sirab päike juba ülepäeva taevas ja südamesse on tõepoolest tekkinud kevade tunne. Ma ei tea kuidas teil, aga minule isiklikult üldsegi talv ei meeldi ja külmast on kuidagi küllalt saanud. Mõlemad pubekaga loeme, mitu päeva on suveni jäänud, tema loeb muidugi pigem, et minu päeva on suvevaheajani jäänud :)

Mina värvitud mune pühade puhul oma blogisse üles riputada loomulikult ei plaani - kes neid kõvaks keedetud mune ikka pärast sööb :) Küll aga sobib ideaalselt käesolevate pühadega kokku allolev salat, kus peategelasteks muna ja kilu. Head katsetamist, nautimist ja häid pühi! :)


Vaja läheb (kogused kahale): 
1,5 dl pärl kuskussi
suur peotäis spinatit
0,25 punast sibulat
1 väiksem marineeritud kurk
mõned kapparid
2 muna (keeda u 5-6 min)
kilufileed
värsket tilli
soola, värskelt jahvatatud pipart

2 väikset peeti
1 -2 tl oliiviõli
soola, värkselt jahvatatud pipart

Kaste: 
0,75 laimist pigistatud mahla
1 tl (ilma kuhjata) mett
värskelt jahvatatud pipart
2 tl oliiviõli
1 tl riisiäädikat või veiniäädikat


Tegevuskäik: 
Esmalt koori peedid, lõika sektoriteks, pane kaussi, maitsesta soola, pipra ja oliiviõliga, sega segamini ja pane ahju keskmisele siinile grillima kuniks peedid on al dented.

Samal ajal keeda kuskuss pakil näidatud viisil, lisa ka pisut soola. Kui kuskuss on valmis, sega sisse väga väike törts (u 0,5 tl on piisav) oiiviõli, et see omavahel kokku ei kleepuks, ning lase jahtuda.
Pane spinat kaussi, viiluta punane sibul imepeenteks viiludeks ja lisa samasse kaussi, lisa ka jahtunud kuskuss ja peoga tillioksi.

Sega kaste - pigista laimist mahl, lisa hulka mesi, pipar, riisiäädikas ja oliiviõli ning sega kuniks mesi on korralikult sulanud. Lisa kaste salati hulka, sega kogu salat kahe suurema lusikaga läbi ja jaga kahe taldriku vahel. Lisa jahtunud grillitud peedisektorid, viilutatud marineeritud kurk, kilufileed, mõned kapparid, munapoolikud, veel tillioksi ja jahvata kõigepeale ka värsket pipart. Ja valmis ta saigi :)

Kauneid pühi kõigile!

Kommentaarid

Populaarsed postitused