Tõeliselt mandlised mandliküpsised

Mitte kõik ei õnnestu alati esimese korraga, vahel ei õnnestu ka teise ja kolmanda korraga tulemus selline, nagu vaimusilmas ootaks. Need küpsised on ühed sellised, mille testimsega on läinud terve igavik. Teate ju küll, kui üks laar valmis, siis tuleb need enne pintslisse pista ja siis alles saab katsetada uut ja no mitu nädalat siia ikka samu küpsiseid sööd, vahepeal võtad käsile muud katsetused jne. Nüüd saan öelda, et minu tõeliselt mandlised mandliküpsised on tuunitud täpselt sellisteks nagu mulle maitseb.


Lisaks sellele, et need on tõsiselt maitsvad on valmistatud need loomulikult pidades eelkõige silmas seda, et need oleksid tervislikud. Käesolevates küpsistes ei ole kasutatud suhkrut, lisatud nisujahu ega muide ka piima ning mõnuse krõbeda konsistentsi annab kookosrasv.

Vaja läheb (u 15 küpsist):
1 munakollane
40 g kookosrasva
40 g mett
20 g riisijahu
1,75 dl mandlijahu
0,2 tl vaniljesuhkrut
0,2 tl küpsetuspulbrit
0,3 tl mandliekstrakti
näpuotsaga soola
40 g hakitud mandleid

Tegevuskäik:
Sega kõik komponendid va viimane. Haki mandlid väiksemaks, ning lisa siis taignale. Sega hästi läbi ning pane külmkappi u 30 minutiks. Veereta kätevahel pallid, ning küpseta u 17-18 min, keskmisel siinil 150 C juures, ülemise ja alumise kuumutusega (NB! ära kasuta pöördõhhku).

Kommentaarid

Populaarsed postitused