Kookospiimaga saiavorm, lahjem kui kunagi varem

Ma armastan värsket saia, mis on pehme nagu kassikõht ja veel parem, kui oleks veel soe ka :). Igal juhul peab sai olema ülivärske. Kõik mis järele jääb, sellest teen ahju bruschettasid või kui tegemist on suurema saia kogusega, siis lasen saiapätsi kraanivee alt kiirelt üle, panen umbes 15 minutiks ahju ja voilaa, välja tuleb sai uues kuues - pehme kui kassikõht. Aga alati on võimalus järele jäänud saia kasutada ka teistmoodi. Näiteks valmistada saiavormi. Kuna nisujahu on kuulutatud tohutuks patuks, mille poole isegi enam vaadata ei sünni, siis minu saiavorm on lahjem kui kunagi varem. Loomulikult sisaldab see saia vaid minimaalselt, õunu see-eest rohkelt, on suhkruvaba ja tavalise piima asemel kasutasin hoopiski lahjat kookospiima. Proovi järgi!


Vaja läheb (kogused kolmele-neljale sööjale):
u 100 g saiakuubikuid
2 keskmise suurusega õuna
pisut pohli

2 muna
8 tl steviat
1 purk lahjat kookospiima (1 dl=u 60 kcal)
0,5 tl vaniljesuhkrut
0,3 tl kardemoni

peale raputamiseks kardemoni
pisut pohli
vormi määrimiseks võid


Tegevuskäik:
Viiluta sai ja rebi siis pisikesteks tükkideks. Puhasta ja viiluta õunad. Vahusta munad steviaga, lisa vaniljesuhkur, kardemon ning vala kookospiima hulka. Sega seni, kuni stevia on täiesti sulanud.

Laota nüüd pooled saiakuubikud võiga määritud väikese vormi põhja. Selle peale õunaviilud ja natuke pohli ning kata õunad ülejäänud saiakuubikutega.

Nirista nüüd kogu muna-kookospiima segu lusikaga saiavormile sedasi, et ka kõik pealmised saiakuubikud saaksid läbi immutatud. Lisa värviks mõned pohlad ja maitseks pisut kardemoni ning lase u 20 min seista.

Küpseta saiavormi 180C ahjus, keskmisel siinil pöördõhuga u 1 h või seni kuni vedelik on hüübinud. Tõsta ahjust välja, lase pisut jahtuda ja lase hea maitsta :). Võid maiustada ka koos (kookos)piima või lahja vaniljejäätisega.

NB! Kui eelistad siiski rammusamat saiavormi, siis kasuta lahja kookospiima asmel rammusat kookospiima või 10% kohvikoort, 20% köögikoort või siis hoopiski 35% vahukoort. Ja kui juba rammus, siis ära unusta peale lisamast mõned võitükid ja siis alles ahju! :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused