Šhokolaadi-kirisi kreeka jogurti jäätis
Tundub, et sel suvel ilm jäätisesöömist üldsegi ei soosi ja jäiste ahvatlustega tuleb maiustada hoopis toas kamina ees :) No mis siis ikka, mina igatahes jäätisesöömisest loobuda ei kavatse, sest just sai valmis üks täiesti patuvaba šhokolaadi-kirsi kreeka jogurti jäätis. Proovi järgi!
Vaja läheb (kogused kolmele):
380 g Alma Kreeka jogurtit
7 tl steviat
3 tl (väikse kuhjaga) magustamata kakopulbrit
u 70 g kompotikirsse
Serveerimiseks:
kreeka pähkleid hakitult
99% kakaosisaldusega Lindt šhokolaadi
kompotikirsse
Tegevuskäik:
Sega kreeka jogurt kakaopulbri ja steviaga, lisa vedelikust kurnatud kompotikirsid, sega hästi läbi (selliselt, et stevia oleks 100% sulanud) ning pane sügavkülma 1 tunniks ootele. Võta siis välja ja sega korralikult läbi nii ääred, mis ilmselt on rohkem külmunud, kui ka keskosa, mis veel üsna pehme. Ning pane siis taas sügavkülma. Oota veel 1 tund, ning sega uuesti korralikult läbi. Nüüd pane veel jäätis sügavkülma maksimaalselt üheks tunniks ning seejärel serveeri.
Serveerimisel tõsta jäärisekulbiga serveerimiskaussi nunnud jäätisepallid, lisa peale mõned kompotikirsid, hakitud kreeka pähkleid ja šhokolaadi.
NB! Jäätis oleks soovitav serveerida ja süüa ära korraga peale valmimist ning mitte lasta sellel läbi külmuda.
Vaja läheb (kogused kolmele):
380 g Alma Kreeka jogurtit
7 tl steviat
3 tl (väikse kuhjaga) magustamata kakopulbrit
u 70 g kompotikirsse
Serveerimiseks:
kreeka pähkleid hakitult
99% kakaosisaldusega Lindt šhokolaadi
kompotikirsse
Tegevuskäik:
Sega kreeka jogurt kakaopulbri ja steviaga, lisa vedelikust kurnatud kompotikirsid, sega hästi läbi (selliselt, et stevia oleks 100% sulanud) ning pane sügavkülma 1 tunniks ootele. Võta siis välja ja sega korralikult läbi nii ääred, mis ilmselt on rohkem külmunud, kui ka keskosa, mis veel üsna pehme. Ning pane siis taas sügavkülma. Oota veel 1 tund, ning sega uuesti korralikult läbi. Nüüd pane veel jäätis sügavkülma maksimaalselt üheks tunniks ning seejärel serveeri.
Serveerimisel tõsta jäärisekulbiga serveerimiskaussi nunnud jäätisepallid, lisa peale mõned kompotikirsid, hakitud kreeka pähkleid ja šhokolaadi.
NB! Jäätis oleks soovitav serveerida ja süüa ära korraga peale valmimist ning mitte lasta sellel läbi külmuda.
Kommentaarid
Postita kommentaar