Müslitort kreeka jogurti ja mustikatega

Juhhuu, käes ongi 1. september :) Vaatamata sellele, et mulgi üks kodanik siin taas kooli läheb, seostub mulle september alati eelkõige suve lõpuga. Esmaspäevast tulebki juba varem ärgata ja kui siiani olime ikkagi suve ja puhkuste lainel, siis nüüd jätkub kõik kuidagi endises rutiinsemas rütmis. Loodetavasti need ilmatargad, kes sooja septembrit ja sügist ennustavad, ei eksi, et saaksime pikendada oma suve, nautida päikest ja ilusaid ilmasid  veel täiega.
Aga ikkagi ju 1. september ja seda päeva ei saa tordita küll mööda lasta. Kohe kõrgub teie eest tort, mida muide võid nautida  süümepiinu tundmata. Head uut kooliaasta algust!


Vaja läheb: 
500 g Alma kreeka jogurtit (100 g = 80 kcal)
100 g lahjat teralist kohupiima
150 g shokolaadi-pähkli müslit
150 g mustikaid
4 spl steviat
0,25 laimimahla
0,5 tl vaniljesuhkrut


Tegevuskäik: 
Puista 18 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja ühtlane õhuke kiht müslit. Sega kreeka jogurt, kohupiim, stevia, vaniljesuhkur, laimimahl omavahel. Lisa siis ülejäänud müsli ja sega läbi. Kõige viimasena lisa pooled mustikatest, sega taas õrnalt läbi, ning aseta segu vormi müslikihi peale. Kata pealt toidukilega ja lase külmkapis seista vähemalt 3 h.  Serveerimisel kaunista müsli ja mustikatega.

Kui tahad torti hiljem vormist kindlasti tordilausele saada, tuleks panna lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber.


Kommentaarid

Populaarsed postitused