Köögiviljapasta kukeseentega
Köögiviljapasta on hea alternatiiv rammusale klassikalisele pastale. Kui zukiini, porgand ja kukeseened on sinu sõbrad, siis sellest pastataldrikust on väga raske ära öelda. Valmistamine ei ole liiga keeruline, ehk pisut aeganõudev, aga see on seda väärt. Proovi järele.
50 g pappardelle pastat
2 porgandit
1 väike zukiini
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
300 g kukeseeni
0,5 dl valget kuiva veini
1 dl köögiviljapuljongit
võid praadimiseks
soola, pipart
värsket tüümiani
röstitud seemneid
parmesani
Tegevuskäik:
Puhasta esmalt porgandid ja zukiini ning tõmba köögiviljanoaga laastudeks (zukiinit ei ole tarvis koorida). Puhasta sibul ja küüslauk ning tükelda, prae väheses võis, lisa puhastatud kukeseened (vajadusel lõigu väiksemaks), prae segu kuniks seened on küpsed.
Vahepeal pane keema pasta ja keeda pakil näidatud aja, pasta peaks jääma al dente.
Lisa nüüd kukeseenesegule vein, lase alkoholil välja aurustuda lisa porgandilaastud lase pisut küpseda, seejärel zukiinilaastud küpseta taas pisut, ning kõige viimasena pasta. Köögiviljad tahavad küpseda ainult mõne minuti, tuleks kindlasti jälgida, et neid üle ei küpseta.
Maitsesta soola ja pipraga, serveeri, lisa peale tüümiani, jahvata pipart, lisa seemned ja riivitud parmesan.
Kommentaarid
Postita kommentaar