Lillkapsa püreesupp grillitud kikerhernestega

Rihmikud tulebki selleks hooajaks nurka visata, kleidid kapis tahapoole nihutada, T-särkide asemel tõmbame selga kampsuni ja salati asendame mõnusa soojendava supiga. Minule on küll külm juba põue pugenud ja kuidagi ei isutagi enam nende "lehtede" järele ja salatitest on suvega kuidagi isu täis saanud kah. Hing ihkab lihtsaid suppe, soustikartulit, mulgiputru ja klassikalist heeringasalatit - vahelduseks miks mitte patustada pisut tummisemaga :) Ehkki tänaes menüüs ei ole tegelikult midagi tummist, küll aga soojendavat - pisut kookosene lillkapsasupp maitsekate kikerhernestega. Mina kasutasin supi tegemiseks nagu ikka lahjat kookospiima, sina võid asendada pisut tummisemaga või kasutada kookospiima asemel näiteks kohvikoort. Tulemus jääb igal juhul väga maitsev.


Vaja läheb (kogused kolmele): 
Supiks:
u 700-800 g lillkapsast (puhastamata kujul)
2 keskmist porgandit
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt
4 dl puljongit
2 dl lahjat kooskospiima (1 dl = 60 kcal)
3 tl maitsepärmi
soola
praadimiseks võid

Supi peale: 
0,5 konservi kikerherneid
mõned lillkapsaõisikud väiksemaks rebituna
1 väiksem porgand
3 küüslauguküünt
jahvatatud vürtsiköömne pulbrit
oliiviõli
soola, pipart

Tegevuskäik: 
Rebi osa lillkapsast väikesteks, pane kaussi, lisa loputatud ja nõrutatud kikerherned, lisa ka viilutatud küüsalauk ja köögiviljanoaga tõmmatud porgandilaastud. Lisa ohtralt jahvatatud vürtsiköömnepulbrit, soola ja pipart, nirista peale pisut oliiviõli, sega läbi ja pane küpsetuspaberile keskmisele siinile 200 C juurde grillima. Grilli seni, kuni porgandid on kõmspud ja pruunistunud.

Pane supi jaoks lillkapsas ja porgand puljongiga keema ja keeda pehmeks. Tükelda küüslauk ja sibul, prae võis klaasjaks (kergelt võid ka pruunistada). Lisa praetud küüslauk ja silbul supile ja püreesta, lisa ka lahja kooksopiim. Maitsesta soola ja maitsepärmiga.

Serveeri suppi koos maitseka grillitud kikerherne-lillkapsa seguga. Kõrvale sobib imehästi grillitud ja soolaga ülepuistatud naan.

Kommentaarid

Populaarsed postitused