Kõrvitsa-rukki puder munavalgevahuga

Kui soovid ühte tõeliselt hõrku, maitseküllast, õhulist ja samas ka toitvat hommikusööki, siis kõrvitsapuder võib olla just see õige. Minu kõrvitsapuder on valmistatud rukkihelvestest, kui kaerahelbed oleks sinu jaoks sobivam valik, siis võid kasutada ka neid. Mina kasutasin pudru valmistamisel sojapiima, mul lihtsalt oli see käepärast, aga väga hästi sobib ka tavaline piim või veel parem kookospiim. Munavalge annab pudrule rohkelt proteiini ja mõnusa õhulise tekstuuri - munavalgevahu pudrud on muide ühed minu lemmikud ;)


Vaja läheb (kogused ühele):
100 g kõrvitsapüreed
0,5 dl rukkihelbeid
1 dl sojapiima (võid asendada tavalise piima või kookospiimaga)
2 tl steviat
0,5 tl vaniljesuhkrut
0,3 tl kaneeli
näpuotsaga riivitud muskaati
soola
1 munavalge

Serveerimiseks:
soja (või mõnda muud) piima
kõrvitsaseemneid
chia seemneid


Tegevuskäik: 
Pane kastrulisse kõrvitsapüree, rukkihelbed, piim, stevia, vaniljesuhkur, kaneel, muskaat ja sool. Keeda kuni tekkib pudrule iseloomulik konsistents - so u 10 min. Keera pudrukastrulit kuumus maha. Nüüd vahusta munavalge pehmeks siidiseks vahuks (ei tohi liiga kõva vaht olla, ega ka liiga vesine vaht), lisa munavalgevaht pudrule kahes osas - esmalt paar supilusikatäit, sega kiirelt läbi, siis ülejäänud ja taas sega kiirelt läbi. Kuumta nüüd kergelt segades putru õigepisut. Tõsta puder kaussi, serveeri röstitud kõrvitsaseemnete ja chia seemnetega, vala peaale soja või (mõnda muud) piima.

NB! Et vahustatud munavalge pudrusse segamine õnnestuks, oleks parem kui pudrupotilt eelnevalt kuumus maha keerata. Selleks, et puder muvalgega hästi ja ilma muna kalgendumiseta seguneks, peaks munavalge vahustama vahetult enne selle pudrusse segamist ning vaht ei tohiks olla liiga kõva, ega ka liiga vesine.

Kommentaarid

Populaarsed postitused