Kreeka jogurti-tomati pasta krevettidega - üks minu lemmikuid!

Pasta ei satu minu menüüsse väga tihti, pigem ütleks, et suisa haruharva. Kooreste pastade vastu ei saa vist ükski teine - need on ju tõepoolest nii kreemised, maitsvad ja mõnusad, kuid kasutadaes väikseid trikke on võimalik ka muudel viisidel valmistada ülimaitsvaid pastasid ja sealhulgas muide ka kooresele pastale väga sarnast pastat. Tänase postituse peategelaseks ei ole koorene pasta, küll aga üks minu lemmikutest -  üsna kreftine kreeka jogurti-tomati pasta krevettidega. Yummy.


Vaja läheb (kogused kahele): 
Kreeka jogurti-tomati kaste:
150 g Alma kreeka jogurtit
30 g maitsestamata tomatipastat
2 spl valgeveiniäädikat
1,5 tl steviat
soola, värskelt jahvatatud pipart
+ hiljem lisada 0,5 dl pastakeeduvett

100 g tagliatelle pastat
u 15 kirsstomatit
3 küüslauguküünt
u 2 spl riivitud parmesani
rohkelt värsket tüümiani
u 10 krevetti
soola, pipart

Tegevuskäik: 
Esmalt sega kokku kaste. Selleks pane kaussi kreeka jogurt, lisa tomatipasta, valgeveiniäädikas, stevia, sool ja pipar. Sega läbi - maitse peab jääma magus-hapukas, parajalt soolane, parajalt kreftine, parajalt magus.

Eeltöödena kuivata köögipaberil krevetid, noki värskeid tüümianilehti(neid võiks olla kohe rohkelt), riivi parmesan.

Poolita nüüd tomatid, pane ahjuplaadile lõigatud pool ülespoole, jahvata üle soola ja pipraga ning grilli 250 C juures grillreziimil kuniks need hakkavad mullitama (kuid säilitavad endiselt kuju). Võta siis ahjust välja.

Samal ajal keeda pasta soolaga maitsestatud vees pakil näidatud aja. Eralda keemise lõpus 0,5 dl pasta keeduvett ja lisa vähehaaval kreeka jogurti kastmele ning sega kiirelt läbi.

Haki küüslauk, prae võis, ning lisa samuti kreeka jogurti kastmele, lisa ka enamus tüümianist (jäta pisut ka pealeraputamiseks). Prae krevetid - mõlemalt poolt u 1 min.

Kui pasta on al dente, kurna korralikult, vala potti tagasi, lisa ka grillitud tomatid (jäta kaunistamiseks alles paar tomatipoolikut), vala juurde ka kreeka jogurti kaste. Sega õrnalt läbi.

Serveeri pasta kaussidesse, lisa kaunistamiseks järele jäetud tomatid, praetud krevetid, pisut tüümiani ning viimasena raputa peale parmesani. Head isu!


Kommentaarid

Populaarsed postitused