Lihapallisupp zukiini ja porgandinuudlitega

Sügis ei ole kohe üldse minu aastaaeg. Ma vajaksin kogueag päikest ja sooja ja see pidev vihma lädisemine, hall, sombune, niiske  ja külm ilm on pisut nagu masendav. Koguaeg on külm - kodus, tööl, õues... Võibolla on asi lihtsalt minus, sest olen suurim külmavares ever. Aga kui võimalus oleks, siis põrutaks otsejoones kuskile päikese alla. Selliste ilmadega tunduvadki supid ka justnagu kõikse õigem toit, nagu päästerõngas, et pisuti kehasse sooja saada. Selged, kerged ja lahjad supid on ühed minu lemmikud, näiteks nagu see siin - sisaldab mõningaid köögivilju ja njämmasid lihaveise palle - ääretult lihtne ja maitsev ka.


Vaja läheb (kogused kolmele):
2 väikest porgandit
2 beebizukiinit (väga väiksed)
1 keskmine sibul
4 küüslauguküünt
300 g Liivimaa lihaveise palle
u 1 l  vett
4 spl puljongikontsentraati
soola, pipart
sibula praadimiseks pisut võid


Tegevuskäik:
Alusta porgandi ja zukiini ribastamisest, Porgand koori ja pese eelnevalt ning siis ribasta. Seejärel pese zukiini ning tõmba sellest ribad (zukiinit ära koori). Puhasta ja haki sibul ja küüslauk, prae klaasjaks, pane potti, lisa veiseliha pallid, vesi ja puljongikontsentraat. Keeda 5 min ning lisa porgandi ribad, keeda 1-2 min, lisa zukiini ning keeda max 1 min. Serveeri maitserohelise ja Muhu leivaga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused