Hirsihelbepuder seente ja kanepiseemnetega
Hirsipuder on tõeline maiuspala ja neile kes hirssi tõsiselt armastavad, kuid pelgavad selle pikka valmistusaega, on alternatiiv täiesti olemas. Hirsihelbepuder valmib sisuliselt hetkega. Helvestest keedetud puder ei ole sõmer, nagu klassikalisest hirsist valmistatud, kuid maitseb väga hea. See siin on serveeritud praetud sibula ja šhampinjonidega, lisaks rändas pudrule tükike võid, mis on suisa kohustuslik ja mehine kogus kanepiseemneid. Soovitan proovida!
Vaja läheb (kogused ühele):
0,7 dl hirsihelbeid
2 dl piima (vajadusel veel pisut)
1 tl maitsepärmi
soola
Serveerimiseks:
u 4 väiksemat šhampinjoni
0,5 sibulat
1-2 tl kooritud kanepiseemneid
Tegevuskäik:
Pane piim kastrulisse, puista segades sisse hirsihelbed, ning kuumuta (pidevalt segades) keema. Keeda segades mõned minutid, lisa hulka sool ja maitsepärm. Keeda seni, kuni puder saavutab kreemise konsistentsi, vajadusel lisa pisut piima.
Pese ja tükelda seened, puhasta ja tükelda sibul. Pane korraga pannile ning prae vähese võiga läbi.
Tõsta puder kaussi, lisa peale seene-sibula segu, jahvata peale pipart, lisa juurde kooritud kanepiseemneid ja tükike võid.
Metsikult maitsev! :)
Vaja läheb (kogused ühele):
0,7 dl hirsihelbeid
2 dl piima (vajadusel veel pisut)
1 tl maitsepärmi
soola
Serveerimiseks:
u 4 väiksemat šhampinjoni
0,5 sibulat
1-2 tl kooritud kanepiseemneid
Tegevuskäik:
Pane piim kastrulisse, puista segades sisse hirsihelbed, ning kuumuta (pidevalt segades) keema. Keeda segades mõned minutid, lisa hulka sool ja maitsepärm. Keeda seni, kuni puder saavutab kreemise konsistentsi, vajadusel lisa pisut piima.
Pese ja tükelda seened, puhasta ja tükelda sibul. Pane korraga pannile ning prae vähese võiga läbi.
Tõsta puder kaussi, lisa peale seene-sibula segu, jahvata peale pipart, lisa juurde kooritud kanepiseemneid ja tükike võid.
Metsikult maitsev! :)
Kommentaarid
Postita kommentaar