Kruubipuder seentega
Käes on laupäev ja aeg mulle endale. Laupäeva hommik on ütlasi ka see päev, kui ma saan sukelduda oma pudrumaailma, katsetada, genereerida, kirjutada, keeta ja praadida ning teha fotosid.
Kui tavapäraselt peab minu hommik algama alati millegi magusaga, enamasti siis magusa pudruga, siis täna on väheke teiststmoodi ja päev algas hoopis kreemise kruubipudruga, millel ilusteb rohkelt seeni, sibul ja parmesan. Igal juhul soovitan proovida :)
Vaja läheb (kogused kolmele):
Vaja läheb (kogused kolmele):
2,5 dl odrakruupe (pane eelmisel päeval likku)
5-5,5 dl vett
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
4 tl maitsepärmi
soola
Serveerimiseks:
100 g eringi seeni või šhampinjone
1 väike sibul
pisut riivitud parmesani
Tegevuskäik:
Pese kruubid läbi ja jäta veega eelmisel päeval likku. Järgmisel päeval kurna ja loputa. Koori ja tükelda sibul ja küüslauguküüned, prae väheses võis, lisa kurnatud kruubid, prae läbi, lisa vesi, sool, maitsepärm ja hauta kaanega potis madalal kuumusel kuniks kruup on pehme (u 20-30 min). Vajadusel lisa veel soola ja/või vett.
Viiluta seened, tükelda sibul, prae väheses võis. Serveeri puder seene-sibula seguga, puista peale riivitud parmesani.
Kommentaarid
Postita kommentaar