Tummine seene-veise supp

Üks maitsev supp külmade ilmade tulekul. Kui selgete puljongitega supid tunduvad vahel üsna lahjad, siis see mõnus tummine supp kõhtu kindlasti tühjaks ei jäta. Supp isenesest rammus ei ole, aga selle kreemine konsistents, tubli kogus liha ja bataat täidab kõhtu hästi.


Vaja läheb (kogused kolmele): 
300 g veise strogonovi
1 tl sinepiseemneid
1 tl köömneid
mõned nelgiterad
1,5 purki (600 ml) lahjat kookospiima (100 ml = 60 kcal)
2 väikemat bataati
250 g brokkolit (koos varrega kaal)
1 keskmine sibul
4 küüüslauguküünt
1 karp pruune shimeji seeni
2 spl jahu + u 1 dl vett

Maitsestamiseks: 
1 tl steviat
2 spl magusamaitselist soja
1 spl köögiviljapuljongi kontsentraati
soola, värskelt jahvatatud piart

Serveerimiseks: 
maitserohelist


Tegevuskäik: 
Prae strogonov läbi, pane potti, lisa vett niipalju, et liha oleks kaetud. Korja tekkiv vaht. Kui vahtu enam ei tule, siis lisa sinepiseemned, köömned, mõned nelgiterad ning hauta seni kuni liha on väga pehme.

Puhasta ja tükelda bataat. Lisa lihale kookospiim, bataadikuubikud, lahtiharutatud ja suurest varrest eemaldatud brokkoliõied ning keeda kuniks pehmed. Tükelda samal ajal sibul ja küüslauk ning prae väheses võis, lisa  seened ning prae kõik koos läbi.

Kui bataat ja brokkoli on pehmed, sega jahu veega tükivabaks ning lisa segades supile. Viimaks lisa ka sibula-küüslaugu-seene segu. Maitsesta supp stevia, magusamaitselise soja, köögiviljapuljongi kontsentraadi, soola ja pipraga. Serveerimisel lisa maitserohelist.

Kommentaarid

Populaarsed postitused