Krõbe ahjusai avokaado, kodujuustu ja seentega

Kui õhtu- või lõunasöögi valmistamiseks aega napib või vajad lihtsalt midagi lihtsat ja kerget, siis seente, kodujuustu ja avokaadoga krõbe ahjusai on täpselt see, mis sul tarvis on. See universaalne sai sobib ideaalselt ka hommikueineks. Raudselt üks minu lemmikutest hetkel.


Vaja läheb (kogused kahele): 
2 suurt saiaviilu (mina kasutasin Selveri küpsetiste letist Talusaia, millest lõikasin keskelt 2 suurt viilu)
1 avokaado (+pisut värsket laimimahla ja soola)
u 100 g klassikalist kodujuustu
u 150-200 g šhampinjone
3 küüslauguküünt
u 2 tl magusamaitselist soja
tüümianilehti
värskelt jahvatatud pipart

Tegevuskäik: 
Puhasta/pese šhampinjonid ning viiluta. Puhasta ja haki küüslauk. Purusta avokaado kahvliga, kui see ei õnnestu siis kasuta saumikserit, maitsesta vähese laimi mahla ja soolaga.

Lõika suurest saiast 2 mehist viilu ja pane turbogrilli alla u 230 C juurde pruunistuma (kasuta ülemist siini, nii pruunistub sai kiiresti, kuid ei muutu sealjuures kõvaks). Kui üks pool on kuldkollane, keera saiadel teine pool.

Samal ajal prae non stick pannil väga vähese võiga seeneviilud, praadimise lõpus lisa hakitud küüslauk ning prae veel veidi, lisa paar tl soja, sega läbi ja tõsta kõrvale.

Tõsta nüüd pruunistunud saiad taldrikule, lisa peale avokaadomass, sellele klassikalist kodujustu ning kõige peale praetud seened. Tilguta juurde pisut sojakastet ning lisa tüümianilehed. Voilaa!

Kommentaarid

Populaarsed postitused