Õhuline kohvipuder maapähklivõiga

Hommik ilma hea kohvita polegi nagu õige hommik, nagu ka ilma pudruta! Aga mis siis kui lisada kohvi ka hommikupudrusse? Siin ta on - õhuline, vahuline munavalge kohvipuder maapähklivõiga, mis maitseb hommikukohvi kõrvale nagu valatult.


Vaja läheb (kogused ühele): 
0,5 dl rukkihelbeid (mina kasutasin Veski Mati ja Haljase helbeid segamini)
40 ml espressot
1 dl vett
0,5 dl piima
1 tl maapähklivõid (crunchy)
3 tl steviat
soola

0,5 dl munavalget (või ühe muna valge)

Serveerimiseks: 
1 tl maapähklivõid
pohli
hakitud pähkleid


Tegevukäik: 
Mina kasutasin pudru valmistamiseks kaht erinevat sorti rukkihelbeid - Veski Mati ja Haljase helbeid. Mulle lihtsalt meeldib Haljas helveste tekstuur. Pane kastrulisse helbed, espreso, vesi, piim, maapähklivõi, sool ja stevia ning keeda madalal kuumusel pudruks. Selleks kulub u 10 min. Veski Mati helbed keevad kiiremini seevastu Haljase helbed vajavad pikemat keetmist. Kui puder valmis, siis eemalda pudrukastrul kuumuselt ja vahusta munavage. Mina kasutasin Balticovo munavalget, sina võid eraldada ka ühe muna munavalge ja kasutada seda. Vahusta munavalge üsna tugevaks vahuks  ning lisa kahes osas pudrule samal ajal kiirelt läbi segades. Kuumuta nüüd puder kiirelt segades veel korraks läbi ja serveeri pähklikreemi, pohlade ja hakitud pähklitega.

NB! Kui pähklikreem on liiga paks ja seda ei anna kuidagi pudrule niristada, siis hea ja viis pähklikreemi vedeldada on kuumavee vannis - pane 1 tl pähklikreemi tassi, tass tõsta kaussi ja vala kaussi keev vesi - pähklikreem sulab tassis suhteliselt kiiresti.

Kommentaarid

Populaarsed postitused