Bataadipuder

Siidine bataadipuder hommikuks? Aga miks mitte! Mõnusalt kerge kookose mekk ning röstitud ja vahtrasiirupiga karamelliseeritud maitsekad pekaanipähklid teevad selle kombo eriti vastupandamatuks. Proovi kindlasti järele! Nädalvahetuseks  lihtne nikerdamine ja ideaalne hommikune maiuspala :)


Vaja läheb (kogused ühele):
200 g toorest bataati (kooritult)
0,25 dl lahjat kookospiima
2 tl vahtrasiirupit
näpuotsaga riivitud muskaati
soola
0,4 dl munavalget või ühe muna valge

Serveerimiseks:
mõned pekaanipähklid
1 spl vahtrsiirupit
näpuotsaga kaneeli ja riivitud muskaati


Tegevuskäik:
Koori bataat, tükelda väiksemaks ja pane keema. Keeda kuniks pehme. Kurna siis vesi ära, lisa kookospiim ja saumikserda täiesti tükivabaks. Maitsesta vahtrasiirupi, soola ja muskaatpähkliga.

Rösti kuival pannil pisut pekaanipähkleid. Võid osad purustada näppudevahel, osad jäta terveks. Lisa siis vahtrasiirup, pisut riivitud muskaati ja kaneeli. Karamelliseeri pähkleid veidi.

Vahusta nüüd kiirelt munavalge kõvaks vahuks. Soenda valmistatud puder, eemalda kuumuselt ning sega munavalge kiirelt osadekaupa pudrusse.

Pane puder kaussi, lisa peale vahtrasiirupised pekaanipähklid (võid siirupit ka lisaks juurde niristada), peale raputa pisut riivitud muskaati. Soovi korral maiusta koos lahja kookospiimaga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused