Patuvabad vastlakuklid karamelli proteiinipudingu ja kodujuustukreemiga

Vastlakuklihullus on täies hoos. Vähemalt kuu aega enne vastlapäeva on olnud võimalus juba kuklitega maiustada ja ilmselt samapalju saab ka peale vastlapäeva :) Kui minu retseptikogus on leida kahed väga maitsvad vastlakuklid, siis seekord otsustasin, et minu vastlakuklid peavad saama võimalikult patuvabad. Minu seekordsetesse kuklitesse pole lisatud mitte grammigi rasva, ega ka suhkrut, ühtlasi on klassikalise vahukoore asemel kasutatud proteiinipudingut ja imemaitsvat kodujuustukreemi, mis teevad käesolevad vastlakukid totaalselt patuvabaks.

Pärmitagna valmistamine on imelihtne, kuid siin kehtib üks kuldne reegel - mida vähem jahu, seda õhulisem ja pehmem on lõpptulemus (seda enam on see oluline, kui rasvainet taignasse ei lisa). Samas ei saa lisada ka liiga vähe jahu, sest esiteks muutub siis kuklite vormimine pea võimatuks, teiseks võivad nad liiga vedela taigna tõttu kõrgusesse kerkida liiga vähe ja jääda seetõttu lapikud. Käesolevas retseptis on jahu ja kliisid just parasjagu, seega kui sa pole vilunud küpsetaja, siis soovitan järgida koguseid hoolega ning panna vaim valmis pisut vedelamast taignast kuklite voolimiseks :). Ja nüüd siis retsepti juurde:


Vaja läheb (6 kuklit): 
Kuklitaigen:
10 g presspärmi
200 ml piima
0,25 tl meresoola
3 spl steviat
3,5 dl nisujahu
0,25 dl kaerakliisid
0,2 tl jahvatatud kardemoni

Täidiseks:
300 g (2 topsi) Tere karamelli proteiinipudingut
440 g  (2 topsi) Otto laktoosivaba kodujuustu
0,5 tl vaniljesuhkrut
pisut soola
6 tl steviat

Tegevuskäik:
Pane presspärm kaussi, lisa stevia ja sega kuniks pärm on sulanud. Soenda piim selliselt, et see oleks käesoe või pisut soojem, vala pärmile ning sega kuniks stevia on sulanud, lisa ka meresool. Nüüd lisa juurde jahu, kaerakliid ja kardemon, mikserda taignaotsikutega taigent seni, kuni kõik on segunenud.
Pane taigen tekrkima. Kiiremaks kerkimiseks võid pista kausi 45C ahju. Taigen kerkib u 1,5 h.

Jaga nüüd taigen ühesuurusteks pätsideks, vormi ümaraks ja pealt siledaks, säti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri piimaga ning jäta veel u 30-45 minutiks kerkima (mina puistasin piimaga määrtitud kuklitele veel hakitud mandlilaaste).

Kuumuta ahi 200C pöördõhul, küpseta kukleid 15 min keskmisel siinil ning lase siis jahtuda.

Saumikserda kodujuust ühtlaseks kreemiks, lisa stevia, sool ja vaniljesuhkur. Lõika kuklitel "kaaned" maha ning urgitse pisut sisu välja. Täida nüüd "kausikesed" Tere karamelli proteiinipudinguga ning selle peale lisa tordipritsist kodujuustutäidis. Aseta "mütsikesed" tagasi ning voilaa, ideaalsed ja patuvabad vastlakuklid ongi valmis.

Soovi korral võib "kausikeste" põhja lisada ka steviaga magustatud hapukat moosi, mida saab suurepäraselt valmistada külmutatud pohladest või mustsõstardest. Moosi tuleks lisada õigepisut, et see ei hakkaks domineerima.

Suurema koguse puhul korruta kogused näiteks kahega :)


Kommentaarid

Populaarsed postitused