FIT Maasika - burratasalat Wösel õunasiidriäädikaga

Märkasin, et mul on jäänud miskipärast postitamata üks minu lemmik salateid - maasika-burrata salat. Ja enne, kui maasikad täiesti otsa saavad, tuleb see postitus lõpuks ära teha :) Burrata on üldse minu südame jäägitult võitnud ja pole isegi väga vahet, millega seda kokku miksida, tulemus saab ikkagi väga hea. Maasikatega jääb see lihtsalt nii mõnusalt värske ja suvine - selline maitsev soolase-magusa kombo (see minu lemmik) ja vaatamata sellele, et mitte mitte mingisugunegi juust ei ole ju figuurisõbralik, on selline värske salat ikkagi alati kehale vastuvõetavam (vähemalt mulle), kui mis iganes muu praad näiteks. Aga nüüd siis retsepti juurde!


Vaja läheb (kogused kahele):
2 peotäit spinati vms salatilehti
basiilikulehti
1 dl täistera kuskussi (WholeWheat Giant Couscous)
u 100 g Parma sinki
200 g värskeid maasikaid
2 palli (2 x 100g ) burratajuustu (Selveri Deliziosa on minuarvates kõige parem ja sj lihtsasti kättesaadav)

Kaste/marinaad:
6 spl Wösel õunasiidriäädikat
1 tl mett
1 spl avokaado või oliiiviõli
värskealt jahvatatud pipart
mandleid

Tegevuskäik:
Pese vajadusel maasikad, lõika pooleks ja seejärel poolikud veel pooleks.  Sega kokku marinaad, ning vala pool sellest maasikatele. Sega maaskad kergelt läbi ning jäta külmppi marineeruma.

Keeda kuskuss vähese soolaga maitestatud vees. Kui vesi on aurustunud ja kuskuss pehme, lisa hulka tilk oliiviõli, et kuskuss kokku ei kleepuks. Jäta jahtuma.

Pane taldrukute põhja salati- ja basiilikulehti, selle peale puista pisut jahtunud kuskussi, laota peale Parma singiviilud, jaga taldikutesse maasikad koos marinaadiga. Nüüd lisa salati keskle burrata, lõika see noaga keskelt pooleks ja rebi lõhki. Nirista peale järgi jäänud salatikastet ning lisa juurde mõned mandlipoolikud. Jahvata peale pipart. Voilaa, nii lihtne ongi!

Postitus valmis koostöös Wösel ´ga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused