Napoleon vol 4 ehk imearmsad ja sõltuvust tekitavad napoleoniruudukesed mustsõstra moosiga

Minust on saanud vist totaalne napoleoni sõltlane, vähemalt valmistamise osas küll. Ei olegi kokku lugenud, mitu napoleoni torti ja koogikest see kuu juba valminud on. Igatahes on põhjust panna kirja siia järjekordne pisut teistest erinev versioon neile, kes vähe virgemad ja viitsivad selle töö ette võtta.


Niisiis seekordsed šedöövrid on hoopisiki armsad ja mitte lihtsalt, vaid klassikalise pohlamoosi asemel on kasutatud hoopiski mustsõstra moosi. Ja usu, see tulemus on lihtsalt ülimalt maitsev.

Niisiis antud kookide jaoks on sul vaja valmistada taigen täpselt samal põhimõttel nagu SIIN, erinevus seisneb vaid selles, et taigent ei jaga 8-ks osaks vaid hoopiski 5-ks osaks, kuna napoleoniruudukeste jaoks valmistame originaalist tunduvalt madalama, kuid põhjamõõtudelt palju suurema koogi.

Kui taignapallid on külmkapikülmad, siis rulli küpsetuspaberile ruudukujuline standardsest ahjuplaadist paar cm väiksem plaat. Torgi  kahvliga augud sisse ja küpseta ahjus 240 C juures, ning korda sama ka ülejäänud taignaosadega. Iga äsja ahjust väljunud plaadil tuleks kohe ääred šhablooni järgi enam vähem sirgeks lõigata. Mina valmistasin oma šhablooni papist.

Kui napoleoni plaadid valmis, keeda keedukreem täpselt samal põhimõttel, nagu SIIN. Kata kuum keedukreem hoolikalt toidukilega ja pane külmkappi jahtuma.


Nüüd valmista mustsõstra moos. Selleks vajad u 250 g musti sõstraid, lisa hulka 1,5-2 spl suhkrut ja keeda vaiksel kuumusel aeg ajalt segades kuni moos muutub üsna paksuks.

Kuna keedukreemi jahtumiseks kuulub tohutult aega, siis mina soovitan selle juba päev varem valmis keeta, ühtlasi valmistan mina päev varem ka põhjad ja moosi.

Jahtunud keedukreemile lisa konjak või brändi, ning alusta tordi kokkuladumist. Kreemi ja moosi tuleks määrida suhteliselt servadeni. Valmista varasemalt ära lõigatud servadest puru ning puista see viimasele keedukreemi kihile, kata kook kilega ning pane külma niiskuma.

Järgmisel päeva lõika esmalt ära välimised servad, seejärel lõigu kook ühesuurusteks 16 ruuduks ja kaunista.

NB! Neile, kel sellise ettevõtmise jaoks endal aega ei ole, valmistan koogikesed suurima heameelega ise. Selleks võta mainuga ühendust FB lehel: https://www.facebook.com/auliblogi/


 

Kommentaarid

Populaarsed postitused